چه کسی پشت پرده نفوذهای امنیتی اسرائیل در صحرای سیناء قرار دارد؟


جمعیت "یاران بیت المقدس" از منیزل سلامه، جاسوس اصلی این عملیات با جدا کردن سر از بدن و انداختن وی در مسیر دو روستای مرزی "البرث" و "المهدیه" انتقام گرفتند.
گروه بین الملل مشرق - روزنامه صهیونیستی هاآرتص، به تازگی به نقل از "یوسی میلمن"، تحلیلگر امور استراتژیک و امنیتی خود، از ایجاد یگانی ویژه به نام "یگان وحدت سیناء" از سوی "شاباک"، دستگاه امنیت عمومی رژیم صهیونیستی خبر داد که مهمترین هدف آن منظور سرکوب عملیات‌ هایی خواند که آنها را تروریستی توصیف کرده بود.  

این بار اولی نیست که نفوذهای امنیتی رژیم صهیونیستی در شبه جزیره سیناء که تحت حاکمیت ناقص و ناتمام مصر است، به دلیل بندهای امنیتی پیوست شده به توافقنامه صلح سال 1979میلادی "کمپ دیوید" آشکار می شود.

سه هفته پیش، "وائل ابو ریدة"، یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه که برای درمان پسر بیمارش در قاهره به سر می برد، ربوده شد. وی به وسیله گروهی که با دستگاه‌ های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی همکاری داشتند، از قاهره، مرکز مصر ربوده و از طریق صحرای سیناء به سرزمین های فلسطین اشغالی منتقل شد.

بر اساس نوشته‌ های روزنامه های فلسطینی، خانواده ابو ریده در غزه اعلام کردند که پس از ربوده شدن وی، تماسی از سوی شماره ای ناشناس داشتند که خود را از سوی دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی یعنی موساد معرفی کرده و گفته بود که ابو ریده نزد آنان در زندان "عسقلان" است، وی به آنان توصیه کرده بود که وکیلی برای دفاع از وی از داخل سرزمین های اشغالی بگیرند و اگر می خواهند از حال وی مطمئن شوند، باید با صلیب سرخ جهانی تماس بگیرند.

از دیگر عملیات هایی که حاکی از میزان نفوذ رژیم صهیونیستی در عرصه حاکمیت امنیتی مصر است، عملیات ترور "ابراهیم عویضه بریکات" است که 26 اوت سال گذشته میلادی روی داد و سوال های مهمی درباره حقیقت استقلال و تمامیت ارضی مصر و توانایی و اقتدار امنیتی آن در صحرای سیناء مطرح کرد.


ترور ابوعویضه، از سوی گروهی متشکل از چهار نفر از عناصر ارتش رژیم صهیونیستی و همکاری سه جاسوس مصری صورت گرفت که دیدارها و ملاقات هایی در مرزهای مصر و سرزمین های اشغالی با یک دیگر داشتند. این در حالی است که این عملیات همچنین از سوی هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی رژیم صهیونیستی در عمق 15 کیلومتری داخل مرزهای مصر و به طور مشخص دقیق در روستای «خریزه» در وسط صحرای سیناء پوشش داده شد. 

فیلم ضبط شده از سوی جمعیت "یاران بیت المقدس" که آن را در پایگاه اجتماعی "یوتیوپ" در تاریخ 11 سپتامبر 2012 پخش کرد، "منیزل محمد سلیمان سلامه" اعتراف کرد که جاسوس اصلی در عملیاتی بوده است که در آن "سلامه محمد سلامه العوایده و "سلیمان سلامه حمدان" را به مزدوری و خدمت گرفته بود.

سلیمان سلامه همچنین اعتراف کرد که سلامه العوایده در آن عملیات ماموریت قرار دادن تراشه های الکترونیک در زیر منبع سوخت موتور سیکلت ابو عویضه را بر عهده داشت و با عبور ابو عویضه از روی مواد منفجره، این تراشه منفجر شده و عملیات ترور وی انجام شده است.

جمعیت "یاران بیت المقدس" از منیزل سلامه، جاسوس اصلی این عملیات با جدا کردن سر از بدن و انداختن وی در مسیر دو روستای مرزی "البرث" و "المهدیه" انتقام گرفتند.


آنان همچنین سلیمان حمدان را از خانواده اش که وی را طرد کرده بود، تحویل گرفته و به قتل رساندند، این در حالی است که سلامه العوایده با حمایت دستگاه اطلاعات و جاسوسی رژیم صهیونیستی موفق شد، به داخل سرزمین های اشغالی فلسطین فرار کند.

موضوعی که در این میان حائز اهمیت است، این است که عملیات تشخیص هویت عاملان ترور و دستگیری و مجازات دو نفر از آنان تنها ظرف سه روز صورت گرفت. این در حالی است که ارتش مصر 16 سرباز خود را در نقطه مرزی "الحریه"، یکی از نقاط مرزی مصر با سرزمین های اشغالی طی ماه اوت گذشته از دست داد، اما تاکنون نه ارتش این کشور و نه دستگاه ها و سرویس های اطلاعاتی و امنیتی آن نتوانسته اند، عاملان این جنایت را شناسایی کنند و هنوز نیز با گذشت نزدیک به یک سال از این حادثه، دولت مصر نتوانسته گروه محلی یا منطقه ای خاصی را به صورت رسمی به دست داشتن در این جنایت متهم کند.

بر اساس گفته ساکنان محلی که با دستگاه  های امنیتی و اطلاعاتی مصر همکاری کردند، یکی از دلایل موفقیت گروه های سلفی جهادی فعال در صحرای سیناء بر دستگاه های نظامی و اطلاعاتی و امنیتی این است که آنان موفق شده اند، نیروهای محلی متخصص و آشنا به منطقه را به استخدام خود در آورند، یعنی همان افرادی که دستگاه اطلاعاتی و امنیتی مصر اعلام می کند، به آنان اعتماد ندارد و به صورت رسمی با آنان همکاری نمی کند.

در حقیقت، ارتش مصر یا دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی این کشور تنها نباید به حمایت و نگهبانی از مرزهای بین المللی شرق کشور بسنده و اکتفا کنند، چون عملیات ربوده شدن ابو ریدة در قاهره و در غرب کانال سوئز صورت گرفت، در این میان محافظت از دو سر کانال سوئز و تامین امنیت آن بر عهده کیست؟    

براساس گفته یکی از افرادی که در کار حفر تونل در رفح مشغول به کار است، این امکان وجود دارد که همه چیز از طریق کانال سوئز به صحرای سیناء عبور کند، حتی قاچاق انسان؛ به این شرط که بابت این امر مبلغ مناسب و در خور پرداخت شود.  


این موضوعی است که یکی از ساکنان روستاهای همجوار سرزمین های اشغالی آن را تائید می کند. وی می گوید که تعدادی از افریقایی های فراری، به وی خبر داده اند که قاچاقچیان انسان آنان را از طریق سودان و مصر از اریتره به داخل سرزمین های اشغالی منتقل کرده اند و مهاجران آفریقایی غیر قانونی با استفاده از اتوبوس های مخصوص حمل و نقل سربازان و نظامیان وارد سرزمین های اشغالی شدند. شواهد بسیاری بر این موضوع تاکید دارد، از جمله مشاهده ماشین های لوکس قاچاق شده از لیبی در جریان انقلاب این کشور در منطقه "الشیخ زوید" و "رفح" مصر و استفاده از سلاح های سنگین ضد هواپیما در حملات مرحله دوم "العریش" در جولای 2011 از سوی گروه‌ های جهادی سلفی علیه ارتش مصر که از جمله سلاح هایی به شمار می‌ آیند که پیش از این در دو انقلاب مصر و لیبی در صحرای سیناء مشاهده نشده بودند.  

این در حالی است که قاچاق سلاح های سنگین از شرق لیبی به غرب مصر از طریق مرزهای زمینی که صدها کیلومتر را شامل می شود و کنترل آنها از دست دولت مصر و لیبی خارج است، صورت می گیرد و این برای بسیاری امری عادی است. اما قاچاق مقادیر زیاد سلاح های سنگین از طریق کانال سوئز یا دریای سرخ و خلیج سوئز، امری عادی به شمار نمی آید و حکایت از کوتاهی یا وجود فساد در صفوف برخی از فرماندهان ارتش مصر دارد.   

بر اساس شهادت ساکنان محلی در مناطق مرزی شمالی صحرای سیناء، شبکه های فساد پیچیده ای وجود دارند که در آنها درگیری بر سر منافع با درگیری برای نفوذ داخلی میان دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی مصر با درگیری های امنیتی و اطلاعاتی نیروهای منطقه ای و بین المللی در آن در هم تداخل پیدا کرده و آمیخته شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد